top of page

Föreläsningar

Förverkliga dina drömmars mål!


En inspirerande föreläsning med Sören Kjellkvist.

Sören vann Årets Äventyr 2013! Han paddlade hela Norges dramatiska atlantkust och dessutom startade han utan vare sig mat eller pengar! Han har även rott en liten öppen roddbåt till Ryssland över Östersjön och paddlat StandUpPaddle mellan Visby och Stockholm. I sitt senaste äventyr överlevde han 50 dygn i den Jämtländska vildmarken endast på det han fann i naturen. Bilder och berättelser från en äventyrare med både hjärna och hjärta. Sören har gjort äventyr för såväl forskningen kring mikroplaster som för att öka medvetenheten kring jämställdhet.

Hör om Sörens strapatser, möten och naturupplevelser blandat med reflektioner om livet och hur man bäst uppnår sina drömmars mål. Föreläsningen varvas med fokus på målfokusering och miljö.

”Man når sina drömmars mål bara man vågar ta steget ut i det okända. Livet består av möjligheter!”

 

Sören är ambassadör för Friluftsfrämjandet, Bergans of Norway och 24HourMeals. Han är också medgrundare till "Äventyrliga dagen", en välgörenhetssatsning för att ta med ungdomar, som på något sätt har eller haft en tuff och kämpig vardag, ut i naturen på ett äventyr som sträcker sig över ett helt dygn.

 

Pris: 15.000 kr

 

Nicklas Lautakoski


Att cykla till Kina eller bestiga Kebnekaise som företagsUtebildning?

 

Nicklas Lautakoski, äventyrare, guide och säljkonsult på Utebildarna, berättar under föredraget hur du tar ditt företag till nästa nivå. Du får följa med på cykel till Kina, på motorcykel genom Sudans heta öken och inte minst upp på höga, iskalla berg världen över. 

Under föreläsningen får du lära dig hur man sätter mål på ett effektivt sätt, hur Nicklas tänker kring teamwork i tuffa situationer - och hans förhoppning är att du ska kunna få med dig verktyg att använda i ditt dagliga arbetsliv.

 

Nicklas berättar också om sitt engagemang i Utebildarna - och hur Utebildarna arbetar gentemot sina kunder med naturen som arena för företagsutveckling. Bland annat får du följa med en ledningsgrupp upp till toppen av Kebnekaise.

 

Låt dig inbjudas i äventyrets värld!

 

Pris: Kontakta oss för offert.

 

Linda Waern

 

Linda är hälsoutvecklare med fokus på stresshantering, kost och hälsa. Hon gör hälsoprofilsbedömningar är även utbildad i verktyget Softskills. Linda håller föreläsningar, workshops och coaching. Hon blandar helst sina föreläsningar med praktiska övningar.

 

Några av hennes teman rör:

 

 • Friskfaktorer – Att stärka sig själv och förebygga ohälsa.
   

 • God energi- Vad är bra kost? Kunskap om balansen mellan vad, hur och när.
   

 • Motivation för motion - Styrketräning för hjärta och hjärna. 
   

 • Mental träning - Hur man kan träna sin hjärna till att bättre hantera stress, bli mer fokuserad och kreativ

   

Annelie Pompe


Annelie utmanar både högt och lågt. Hon har inte bara vunnit VM i fridykning, utan också bestigit Mount Everest.

Men Annelies föreläsningar handlar om något mycket viktigare än bara tuffa prestationer. Det största äventyret sker inom oss och vår inställning till livet gör hela skillnaden mellan om vi ska kunna leva fullt ut eller bara överleva. Hennes föreläsningar inspireras av österländsk filosofi och idrottspsykologi. Teman kan anpassas till företagens önskemål och kan röra energi i vardagen, ledarskap, motivation, förändringsprocesser, friskvård och hälsa.

DU väljer din väg - stress/avkoppling

Annki har en bakgrund som pedagog och har sedan 2008 drivit det egna företaget "Lätta Vingar". Som Naturhälsopedagog och NLP-trainer coachar hon och skapar kurser, workshops och föreläsningar inom personlig utveckling, ofta på temat hälsa.

En inspirerande och personlig föreläsning, om konsten att hantera stress. Utifrån tungt vägande erfarenheter, vet föreläsaren vilken stor betydelse det personliga ledarskapet har för den egna hälsan.
 

 • Tre stadier av stress - alarmreaktion, anpassning och utmattning.

 • Stressymtom, bli medveten och ta dem på allvar.

 • Orsaker, vem eller vad bidrar till din stress?

 • Stresshantering och nya, vinnande strategier.

 • Interaktiva övningar, bl.a. mindfulness och skapa "din egen handlingsplan".


Röster om föreläsningen: 
"En påminnelse om att ta varningssignalerna på allvar. En knuff i baken att skriva ner konkreta mål och hur jag ska nå dit. TACK!" 
/Johanna Ström, Grafisk formgivare

 

"Annkis föredrag grep tag och berörde mig. Hädanefter ska jag vara snäll mot mig själv på riktigt."
/Aron Sigblad, Journalist

 

"Bra start för diskussioner och arbete med hälsa på jobet."
/Linda Vikström, Redaktionschef

 

Under rubriken "Du väljer din väg" kan det handla om stress, självkänsla, bemötande kommunikation och olika delar som berör din hälsa (sömn, oro, vikt, träning mm.)

Som kund kan du ha önskemål på innehållet i föreläsningen, som då kan anpassas utifrån gruppen. Detta sker i samband med föreläsaren och kommer att påverka priset.

 

Pris: 9.500 kr

Please reload

   

Vi utvecklar människor, företag och organisationer genom naturupplevelser i kombination med nytt lärande.

Vi driver och leder utvecklingen inom affärsutbildningar där vi arbetar med naturen som arena.

Genom naturupplevelser förändrar Utebildarna människors och företags syn på utveckling.

Vi skapar minnesvärd utveckling som består!

 

bottom of page